Categorieën
Uit het leven gegrepen...

De buitenkant??

Ah lekker! Een appel, daar heb ik zin in! Enthousiast pak ik hem op want hij ziet er heerlijk uit en ik kan me al helemaal voorstellen hoe hij gaat smaken!!

Maar dan grijp ik met mijn vingers in iets vochtigs…. Ik draai de appel om en zie….

Een rottende plek….

Dat is jammer, want ik weet dat als de plek te groot is geworden de smaak van die plek langzaam door de hele appel heen trekt en hij steeds minder lekker wordt…..

Soms gebeurt er iets waardoor er in je leven/ in je hart een litteken ontstaat: het begint met een klein woord, een gebaar, iets wat iemand zegt of doet. Het raakt je meer dan je beseft. Het nestelt zich in je hart zonder dat je je er bewust van bent. En voor je het weet is dat ene woord, dat gebaar, die gebeurtenis een rottende plek geworden en kun je hem niet meer verstoppen. Het bepaalt je leven, het bepaalt wie je bent en wat je doet. Eerst onbewust maar de pijn wordt steeds groter en je krijgt er steeds meer last van. Het kan je van binnen kapot maken.

Voor je het weet is de rottende plek zo groot dat je er niet meer omheen kunt. Je voelt je niet meer oké, uitgeblust, down, verdrietig, pijn, minderwaardig.

Grijp in, ook al denk je dat bijna je hele appel rot is, er is nog een stuk(je) wat gaaf is over. Je bent het waard!!

Wil je aan de slag met jezelf, wil je praten over jouw “rottende stukje”? Wil je dat het stopt? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik loop graag een stukje met je mee.

Liefs Jolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *