Categorieën
Uit het leven gegrepen...

…Kruispunt…

Heb je dat ook wel eens? Dat je op een kruispunt staat: Letterlijk, zoals ik hierboven sta? Tijdens mijn maandag ochtend wandeling in de zon en voor de keuze sta : welke kant zal ik op gaan? Ga ik over het voetpad -veilig- de wijk in? Ga ik het fietspad volgen waar ik eigenlijk niet mag lopen? Pak ik veilig de zebra om over te steken? Of ga ik voor een langere route met wat meer uitdaging, omhoog over het spoor, door het park. Keuzestress….!

Of groter: in het leven? Dat je voelt dat je op een Kruispunt staat? Een moment waarop je belangrijke beslissingen moet nemen?

Ik heb deze week , deze weken, weer zo’n moment. Ik voel dat ik op een Kruispunt sta. Een functioneringsgesprek op mijn werk is nu de aanleiding. De aanleiding om na te denken over wat ik wil. Wil ik door zoals ik nu doe? Welke kwaliteiten heb ik, welke kan ik nu gebruiken? Waar krijg ik energie van en wat vreet energie? In gedachten loop ik het traject door van mijn leven. Hoe ben ik op deze werkplek gekomen? Wat heeft het mij gebracht en wat kan het mij nog brengen? Welke uitdagingen zie ik en welke mis ik? Wat wil ik nog leren en waar zie ik mijzelf over 5 jaar?

Belangrijke zaken om over na te denken. Welke weg ga ik kiezen op dat Kruispunt? Houd ik vast aan de bekende wegen? Of ga ik kiezen voor iets heel anders, onverwachts? Bijvoorbeeld: lopen via het Vlonder? (zie foto hierboven) Een route die niet te zien is op de eerste foto maar wel tot de mogelijkheden behoort. Een route die me vertraagd, waarbij ik dichter bij de natuur sta. Misschien ook dichter bij mezelf. Waarbij ik ga kijken naar wat diep in mijn hart ligt, wat ik echt wil. Waar mijn dromen liggen, waar mijn Hart echt naar uit gaat.

Ieder van ons staat wel eens op zo’n Kruispunt. Dan is het fijn als je samen kunt praten over wat je beweegt, je motiveert, waar je passie ligt. De afgelopen weken deed ik dat met een aantal vriendinnen, terwijl we lekker aan het wandelen waren. Ze helpen me om dicht bij mezelf te blijven, spiegelen me en helpen me te beseffen dat het belangrijk is om mijn hart te volgen, om naar mijn eigen verlangens te luisteren. En die ook uit te spreken bij de juiste mensen. Ze wijzen me ook liefdevol op mijn Hemelse Vader, op God, waar ik altijd naar toe mag gaan om te vragen om wijsheid en om met me mee te gaan.

In dezelfde week hangt er op mijn wc scheurkalender deze tekst. Wat me weer wijst op God, op Hem die ik mag vertrouwen. Die me kent als geen ander en weet wat goed , wat het beste voor mij is. En ik kies ervoor om dit in gebed bij Hem te brengen.

Wat mij raakt deze week -wat ik met jou wil delen- is dat het zo belangrijk is om, als je op Kruispunten staat in het leven, kleine of grote, mensen om je heen hebt om te praten, te delen. Om samen te overdenken waar je dromen liggen en wat je wilt en kunt. Om ervoor te bidden met elkaar of alleen.

Zou je graag je dromen willen delen, je vragen of dilemma’s over de Kruispunten in het leven? Stuur dan een mailtje naar coaching@jolandashartzaak.nl en ik neem contact met je op. Of zoek je een christen coach om andere dingen te willen delen of heb je andere (levens)vragen? Ik wil er graag voor je zijn om samen te zoeken naar de weg die het meest past bij jou.

Liefs, Jolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *